Alle strømkunder i Norge skal nå ha fått montert smarte automatiske strømmålere som selv registrerer strømforbruket ditt på timebasis og sender dette til nettselskapet. Dette gir deg som kunde en nøyaktig oversikt over strømforbruket ditt og du trenger ikke å lese av strømmen selv. I tillegg til å vise energiforbruket kan strømmåleren også vise kunden nåverdi på strømforbruk og spenning ved å trykke på skjermknappen til strømmåleren.

Den smarte strømmåleren som er installert hjemme hos deg er fra Aidon og kalles gjerne AMS. AMS står for Avanserte måle- og styringssystem og gir deg mulighet til en mer detaljert oversikt over strømforbruket. 

Bilde av måler med beskrivelse av ha du ser målerenTrenger du brukerveiledning til måleren?

Hvis du vil ha mer inngående forklaring på hvordan du kan lese informasjon ut av displayet på måleren, så kan du laste ned Aidons brukerveiledning.


HAN-porten

Alle nye AMS-målere kommer med en HAN-port. HAN står for “Home Area Network” og er en egen fysisk utgang som befinner seg på din AMS-strømmåler. 

Dersom du ønsker kan du koble utstyr til denne porten som kan gi deg tilgang til forbruksdata og mer detaljert informasjon om strømforbruk, spenningsnivå, overskuddskraft og mye mer.

Mange strømmålere står gjerne i et sikringsskap som befinner seg i en trappeoppgang, et teknisk rom eller andre områder der andre personer kan ferdes. Nettselskapet har derfor valgt å holde HAN-porten stengt slik at ingen uvedkommende får tilgang til informasjon om ditt strømforbruk.

Dersom du ønsker å ta i bruk HAN-porten kan du bestille dette gratis ved å sende en henvendelse til post@jev.no

Når du har bestilt åpning av HAN-porten overtar du selv ansvaret for at ingen uvedkommende skal få informasjon om ditt strømforbruk via HAN-porten, så dersom strømmåleren står en plass der andre ferdes anbefaler vi at du sikrer skapet med lås.

Mer informasjon om åpning av HAN-porten.